Prinsessmamman

Om mamman, hennes små prinsessor, pappan, livet och sådär...

30 januari 2006

Lycka

Lycka är att yrvaken och småfräknig kliva ur solariet och upptäcka att pappan plockat ur diskmaskinen och hängt upp tvätten, trots att jag inte bett om det...

Baglady

Lillasyster riskerar att bli baglady när hon blir stor. Hon visar redan tendenser - tydligt! Hon går inte en meter inne utan en fullastad dockvagn. På nätterna väcks vi med dunder och brak... lillasyster förflyttar sig från sin säng till vår... och hämtar på vägen dockvagnen som antagligen blivit kvar vid tv:n då hon somnat i vår famn där... och kör in i dörrar och möbler på vägen!

Suffletten hänger på trekvart och när jag förut skulle sätta fast den passade jag på att rensa bort några dockor ur vagnen. När jag ändå var i farten tänkte jag kolla vad som låg i korgen under... Hittade:

två par skor
pappas manchettknappar (används nästan aldrig av pappan, men ändå...)
en pusselbit
en assiett till dockservisen
solglasögon
en gammal mobiltelefon
en prinsesskrona
ett armband
en gosekanin
en gosehund
hopprep
en golfboll
två små plastleksaker
delar av ett tortillabröd, numera hårt

och...

något brunt och slemmigt i tre delar...
Jag förväntade mig det värsta...
Det var en brun, mjuk och kletig banan...
eller iallafall delar av vad som en gång varit en...

Baglady... hmm...

Kåvepenin

Lillasyster som vid det här laget haft feber i över en vecka fick penicillin idag, till slut och till mammas stora lättnad. Glad över att äntligen se ett slut på dessa bakterier gick jag med lätta steg till apoteket för att hämta ut Kåvepenin och hostmedicin.

"Den här smakar jätteilla" sa apotekaren och grimaserade med hela ansiktet, "och hon kan få ont i magen av den", fortsätter hon i nästa andetag, "men kräks hon av den kan du ge henne en dos till".

Med inte fullt så lätta steg gick jag ut från apoteket... När vi kom hem plockade jag fram min allra vänaste mammasida och sa "nu ska du få medicin så du blir frisk". Sedan fyllde jag medicinsprutan med den vita sörjan och sprutade in i munnen på lillasyster samtidigt som jag sa "sug".

Inte en min.
När allt är över tar hon sprutan från min hand och suger lite till.
"Slut nu" konstaterar hon.

Hur lätt går det ikväll?
Är det för bra för att vara sant?

Rök & blås

Storasyster hör ordet rök och säger direkt: "Min morfar har slutat med rök". Jo, han gjorde det förra vintern men började igen i somras, något han lyckats hemlighålla för barnbarnen.

Idag, på väg från vårdcentralen, ser lillasyster en uppblött fimp på marken och säger "Däj liddej en blås".

Samma sak - fast på två sätt!

28 januari 2006

Bästa kompisar?

Lillasyster sitter och är lyrisk, som vanligt efter en träff med farmor o farfars hund. "Det är allt din bästa kompis va?" undrar jag. "Stina med min bästa tompis" konstaterar lillasyster.

Nu är bästa kompisen Stina här och det är ett herrans liv inne i lekrummet... so much for best friends! =)

20 januari 2006

Pippilat

Dagens skratt kom då lillasyster hittat en bok med en papegoja på och utbrister:

"Det var en pippilat"!

Mormor och morfar har ju såna i bur...

19 januari 2006

VAB

Vård av barn... Storasyster kom hem från dagis igår med feber och hosta och självklart stannar mamma hemma för att lilla sjuklingen ska få vila sin trötta kropp och sitt onda huvud. Jättebra möjlighet att man kan anmäla vård av sjukt barn och få ersättning, men vilken ersättning?!?!? Nu har vi turen att vara begåvade med friska barn och morföräldrar som kan ta hand om våra sjuklingar de gånger det gäller, men när man själv är hemma... 80% ersättning från försäkringskassan, men från ordinarie lön dras det 1.4 (inkluderar en femtedel av helgen) när man är hemma... är ju knappast så det går jämnt ut... arghh...

17 januari 2006

Inte prata rent

Lillasyster pratar inte riktigt rent, men hon älskar sånger och ramsor:

"En sottebadaje hä bor i staden han bataj kakoj mest hela dagen, han bataj nåja, han bataj små, han bataj lite me sottej på"

"Fem små apoj hoppade i sännen, en jamla nej o slo sitt lilla huvud. Mamma jinde dotshton o dotshton svaja: inna apoj i sännen e vaja"

Och på handen har vi ju "tummebett" och "lille littevije"!

Visdom

"Du är den sötaste och finaste och gosigaste och vackraste och bästaste mamman över alla mammor i hela världen."

Det är inte klokt vad mycket visdom det ryms i en 4½ åring... =)

16 januari 2006

Så föll jag dit...

Jag som hävdat att jag varken har tid eller ork att blogga... och så föll jag också dit! Har fått flera frågor på sistone om var man kan hitta min blogg, vilket man alltså inte kunnat - förrän nu! Så, mina vänner, nu är jag här! Trötta prinsessmamman... med två små prinsessor som tycks vara fyllda av en aldrig sinande energi! Nu är det dags för välling och nattlinne för nu vill mamma lägga sig i soffan!